Luo PDF

Kilpailut

Taitaja2014 ammattitaidon SM-kilpailu

4641

Taitaja2014-kilpailu järjestetään Lahdessa 8.-10.4.2014.

Ammattitaidon SM-kilpailussa lajeja on 44. Kisaan voivat osallistua kilpailuvuonna 20 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisten oppilaitosten opiskelijat.

Kilpailuolosuhteet suunnitellaan ja rakennetaan vastaamaan todellista työympäristöä. Kilpailutehtävät ovat opetussuunnitelman kiitettävä-tasoa. Jokaisessa lajissa on ns. kolmikanta-arviointi eli tuomariston muodostavat koulutuksen, työnantajien ja työntekijöiden edustajat.

Taitaja2014-finaaliin voi edetä menestymällä lajinsa semifinaaleissa. Niitä järjestetään alkuvuodesta 2014 eri puolilla Suomea. Semifinaaleihin osallistuu vuosittain lähes 2000 nuorta.

Näytöslajeja Taitaja2014:ssä on kaksi. Niissä ei kilpailla Suomen mestaruudesta. Ennen kuin laji valitaan varsinaiseksi kilpailulajiksi, sitä testataan näytöslajina parin vuoden ajan. Lisäksi Taitaja2014-tapahtumassa nähdään yksi ammattinäytös.

TaitajaPLUS ja Taitaja9

TaitajaPLUS-kilpailu on erityistä tukea tarvitsevien ammattitaitokilpailu, jonka alaikäraja on 15 vuotta. Yläikärajaa ei ole. Taitaja2014-tapahtumassa on neljä TaitajaPLUS-lajia.

Taitaja9-kilpailu on peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille tarkoitettu leikkimielinen kilpailu kädentaidoissa. Kilpailulla halutaan hauskasti ja innostavasti nostaa taitoaineiden – erityisesti tekniikan, tekstiilityön ja kotitalousaineiden - tuntemusta.

+1-lajit

Opiskelijat joille on tehty henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma (HOJKS), voivat osallistua +1-kilpailijoina Taitaja2014-kilpailuihin seuraavissa lajeissa:

  • asiakaspalvelu ja myynti
  • kukkasidonta
  • puhdistuspalvelut