Luo PDF

Mobiilipoluilla voit tutustua ammatteihin älylaittettasi hyödyntäen

Voit tutustua Taitaja2014-tapahtuman kilpailulajeihin/ammattialoihin oman älylaitteesi avulla itsenäisesti mobiilipoluilla. Tapahtumassa on kuusi mobiilipolkua. Jokaisen lajiryhmän mobiilipolkureitti on merkattu omalla värillään lattiaan. Seuraamalla mobiilipolun värikoodia voit aina kunkin lajin kohdalla QR-koodin kautta ladata omaan älylaitteesi tietoa ja videoita ko. koulutuksesta.

Opintopolkukartta

IT- JA VIESTINTÄTEKNOLOGIA
CAD-suunnittelu, painotekniikka, painotuotteen suunnittelu, tietojenkäsittely, tietokoneet ja verkot, verkkosivujen tuottaminen

PALVELUT
asiakaspalvelu ja myynti, hiusmuotoilu (Kauneustalo, Svinhufvudinkatu 17), kauneudenhoito, kukkasidonta, lähihoitaja, puhdistuspalvelu, vaatteenvalmistus, somistus, hevostenhoito, yrittäjyys, eläintenhoito, matkailu, taloushallinto, turva-ala (näytöslaji)

AUTO- JA KULJETUSTEKNIIKKA
autonasennus, autokorinkorjaus, automaalaus (Vipusenkatu 59), kuljetuslogistiikka, metsäkoneen käyttö

RAKENTAMINEN
huonekalupuuseppä, ilmastointiasennus, kivityöt, maalaus ja tapetointi, putkiasennus, sähköasennus, talonrakennus kirvestyöt, talonrakennus muuraus ja laatoitus, viherrakentaminen, rakennuspeltiseppä (ammattinäytös)

RAVITSEMISPALVELUT JA TAITAJAPLUS
kondiittori, ravintolakokki, cateringkokki, tarjoilija, TaitajaPLUS -kiinteistönhoito, TaitajaPLUS - artesaani, TaitajaPLUS - puhdistuspalvelu, TaitajaPLUS - asiakaspalvelu ja myynti

TEOLLISUUS
automaatioasennus, elektroniikka, koneistus, laborantti, levy ja hitsaus, mekatroniikka, koneenasennus ja kunnossapito, muoviala (näytöslaji)

GREEN SKILLS
autonasennus, kuljetuslogistiikka, painotekniikka, tietokoneet ja verkot, putkiasennus, talonrakennus muuraus ja laatoitus, viherrakentaminen, kondiittori, cateringkokki
→ Green Skills mobiilipolun lajit tunnistat QR-koodin vihreästä otsikkotaustasta. Polkua ei ole teipattu lattiaan.

Green Skills -polun ideana on asettaa polun kulkijalle sellaisia ympäristöön liittyviä kysymyksiä, jotka ovat ehkä entuudestaan tuttuja, mutta eivät aivan selviä. Green Skills -polku sisältää yhdeksän alaa, jotka vuoden 2013 ympäristönhoitajaopiskelijat valitsivat yhdessä:

  • cateringkokki
  • talonrakennus, muuraus ja laatoitus
  • painotekniikka
  • putkiasennus
  • autonasennus
  • kuljetuslogistiikka
  • viherrakentaminen
  • kondiittori
  • tietokoneet ja verkot

Näistä aloista muodostuu polku, jossa jokaisen alan kohdalla on ympäristövaikutuksiin liittyvä kysymys. Kaikkien oikein vastanneiden kesken arvotaan palkinto.

Opiskelija Maija Karjalainen kertoo:

” Green Skills - olku sai idean Taitaja2014-tapahtuman teipatuista pakettiautoista. Autojen kyljissä on iloisia nuoria sekä Tee perässä ja Skills Finland -logot. Koska tapahtumassa painotetaan ympäristöystävällisiä tekoja ja vaihtoehtoja, niin oli helppo yhdistää kaksi sanaa. Mutta mistä nämä sanat tulivat? Mietin, miten polun saa nuorille kiinnostavaksi ja ymmärrettäväksi kaikilla kielillä sekä yhtenäiseksi tapahtumaa mainostavien autojen kanssa. Syntyi Green Skills -polku.”