Luo PDF

Opintopolkutehtävät

Opintopolkutehtävät auttavat urapolun löytämisessä

Näillä sivuilla on tehtäviä, joiden tarkoitus on toimia nuorten koulutus- ja urasuunnittelun tukena. Tehtävät on suunnattu ensisijaisesti yläkoululaisille, mutta myös muut ammatinvalintaa pohtivat voivat tehdä tehtäviä ja etsiä vinkkejä oman urapolkunsa löytämiseen.

Opintopolkutehtäviä voi tehdä itsenäisesti tai niitä voidaan hyödyntää opinto-ohjauksen tunneilla, ohjauksellisissa pienryhmissä tai henkilökohtaisissa ohjauksissa.

Opintopolkutehtävien avulla pääset tutustumaan eri ammatteihin ja pohtimaan omaa ammatinvalintaasi. Tekemällä tehtäviä voit tutustua Taitaja2014-tapahtumaan ennakkoon ja valita mihin ammatteihin haluat tutustua paremmin.

Tehtäviä on tarkoitus tehdä vaiheittain. Aloita osiosta Tehtävät ennen tapahtumaa

1. Tehtävät ennen tapahtumaa

  • Tekemällä ohjaustarvearvio Taitaja2014-tapahtumassa olevan testistön saat vinkkiä siitä, mihin ”palveluihin” Taitaja2014-tapahtumassa sinun ensisijaisesti kannattaa tutustua. Testistö ohjaa sinua tutustumaan Taitaja2014-tapahtuman ”palveluihin” sen mukaan, missä vaiheessa olet omaa koulutus-/ammatinvalintaasi. Tulosta tuloksesi itsellesi mukaan tapahtumaan.

Ohjaustarvearvio Taitaja2014-tapahtumassa

  • Tutustu opintopolkuihin sekä mobiilipolkuihin ja valitse niistä kiinnostavin. Valinnan tehtyäsi tutustu lajeihin tarkemmin. Pohdi, mikä ammateista kiinnostaa sinua eniten ja miksi?

2. Tehtävät Taitaja2014-tapahtumassa

Valitse alla olevista vaihtoehdoista ne kohdat, joihin ohjaustarvearvio sinua kehotti tutustumaan Taitaja2014 tapahtumassa.

  • Kuuntele opintopolulla lajien esittelyjä ja seuraa kilpailijoiden työskentelyä.
  • Seuraamalla mobiilipolun värikoodia voit aina kunkin lajin kohdalla QR-koodin kautta ladata omaan älylaitteesi tietoa ja videoita ko. koulutuksesta.
  • Käy tekemässä ainakin yksi Tee perässä -pisteen tehtävä.

→ Vertaa kokemuksiasi ennakkotehtävään. Vastasivatko kokemukset ennakko-oletuksiasi? Valitsisitko samat tutustumiskohteet uudelleen?

 

Green Skills ympäristövisan tehtävät

Green Skills ympäristövisan ovat laatineet ympäristönhoitajaopiskelijat (LYMPN13). Kierrä Green Skills – opintopolku ja vastaa valittujen kilpailulajien kohdalla olevaan vaihtoehtokysymykseen. Ympäristövisalajit on merkitty vihreällä sateenvarjolla. Vastauslomake palautetaan Koulutuskeskus Salpauksen osastolle B-halliin.

3. Tehtävät Taitaja2014-tapahtuman jälkeen

Tehtävät

Onnea ammatinvalintaan!