Luo PDF

501 Kondiittori

Leipuri-kondiittori, elintarvikealan perustutkinto, pk/yo

Leipuri-kondiittori valmistaa sekä käsityövaltaisessa että automatisoidussa tuotannossa houkuttelevia ja maukkaita ruoka- ja kahvileipiä sekä erilaisia näyttäviä konditoriatuotteita, kuten kakkuja ja leivoksia. Ammattilainen osaa työstää asiakkaiden toivomusten mukaan myös konditorian erikoistuotteita, kuten persoonallisia kakunkoristeita.

Tee perässä -piste

MARSIPAANIMUOTOILU (Areena, A-halli)
(Koulutuskeskus Salpaus, kondiittoriopiskelijat)

  • Tule kokeilemaan muotoilua marsipaanista.

Alan ympäristövaikutukset

Kondiittorin ympäristöystävälliset valinnat ovat kiinni elintarvikkeiden ja raaka-aineiden valinnoissa. Luomu-, lähiruoan sekä kotimaisten tuotteiden suosiminen turvaa myös tuotannon ja työpaikkojen säilyvyyden. Nämä kuormittavat ympäristöä vähemmän, sillä esimerkiksi kotimaisen tuotannon kuljetusmatkat ovat lyhyempiä. Suosi lähituotantoa!

Alan työpaikat

Leipuri- kondiittoreita työllistävät mm. leipomot, konditoriat, kahvilat, ravintolat, pitopalveluyritykset, myymälöiden paistopisteet ja leipäosastot.

Opiskelumahdollisuudet Salpauksessa

Koulutuskeskus Salpaus järjestää leipuri-kondiittoorikoulutusta Lahdessa. Koulutus kestää kolme vuotta.

Vaatimukset alalle

  • kiinnostus leipomotyöhön
  • kädentaito, huolellisuus, tarkkuus ja taloudellisuus
  • halu oppia teknisten välineiden ja laitteiden käyttöä
  • halu kehittää luovaa kädentaitoa
  • kyky työskennellä seisomatyössä
  • asiakaspalvelutaidot
  • vastuu ympäristöstä

Lue lisää