Luo PDF

502 Ravintolakokki

Kokki, hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, pk/yo

Kokki valmistaa kiehtovia ruoka-annoksia erilaisten ravintoloiden ja tilaisuuksien asiakkaille. Hän avustaa ruokalistojen suunnittelussa ja huolehtii keittiön puhtaanapitotehtävistä ja elintarvikkeiden varastoinnista. Kokilla on hyppysissään taito loihtia silmiä ja makuhermoja hiveleviä annoksia laadukkaista raaka-aineista taitavin käsin ja eri tilaisuuksien tunnelmaan sopivasti.

Alan työpaikat

Ravintolakokki voi työskennellä esimerkiksi hotelliravintolassa, korkeatasoisessa ruokaravintolassa, henkilöstöravintolassa, pizzeriassa, etnisessä ravintolassa tai muissa ravintoloissa.

Opiskelumahdollisuudet Salpauksessa

Koulutuskeskus Salpaus järjestää kokki, hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkintokoulutusta Lahdessa ja Heinolassa, jossa on mahdollista erikoistua ravintolakokiksi. Koulutus kestää kolme vuotta.

Vaatimukset alalla

• Kiinnostus ammattimaiseen ruoanvalmistukseen
• Palveluhenkisyys
• Kädentaidot
• Hyvät vuorovaikutustaidot, joustavuus ja kyky toimia nopeasti muuttuvissa tilanteissa
• Valmius työskennellä myös iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapäivinä

Lue lisää