Luo PDF

504 Tarjoilija

Tarjoilija, hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, pk/yo

Tarjoilija työskentelee ravintolassa, kahvilassa, henkilöstöravintolassa tai juhlapalvelussa, ja asiakaspalvelu kuuluu olennaisesti työhön.

Hän osaa myös huolehtia esillepanosta tuotelinjastoissa ja noutopöydissä. Tilausten vastaanotto, ruokien kuljetus, annostelu ja jakelu sekä kassanhoito ja astiahuolto sujuvat ammattitaitoisella otteella.

Taitava tarjoilija huolehtii asiakkaiden viihtyvyydestä tilannetajullaan ja harkitulla ulkoisella olemuksellaan.

Alan työpaikat

Työpaikkana voi olla esimerkiksi hotellin ravintola, ruokaravintola, lounas- tai henkilöstöravintola, juomaseurusteluravintola, yökerho, disko, musiikkibaari, ravintola junassa tai laivassa tai tanssiravintola.

Opiskelumahdollisuudet Salpauksessa

Koulutuskeskus Salpaus järjestää tarjoilijakoulutusta Lahdessa. Koulutus kestää kolme vuotta.

Alan vaatimukset

• Palveluhenkisyys
• Kädentaidot
• Hyvät vuorovaikutustaidot, joustavuus ja kyky toimia nopeasti muuttuvissa tilanteissa
• Valmius työskennellä myös iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapäivinä
• Kiitettävät käytöstavat sekä oma-aloitteisuus ovat hyvän tarjoilijan tunnusmerkkejä

Lue lisää