Luo PDF

TaitajaPLUS

TaitajaPLUS

TaitajaPLUS on ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville henkilöille, jotka opiskelevat ammatillisessa koulutuksessa. TaitajaPLUS-kilpailu järjestetään Taitaja2014-tapahtuman yhteydessä Lahdessa 8.-10.4.2014.

TaitajaPLUS–kilpailuun voivat osallistua kaikki ne, joille on tehty HOJKS eli henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma. Kilpailuun osallistuvan täytyy olla 15 vuotta täyttänyt, yläikärajaa ei ole.

Tee perässä -piste

Kiipulan ammattiopisto (Areena, A-halli)

  • Osallistu ”ammatinvalinta-arpajaisiin” – tule kokeilemaan tunnistatko eri ammattien työvälineitä?
  • Arkielämässä tarvitsee myös muita kuin työtaitoja, voit pisteessämme testata, onnistuuko sinulta kravattisolmun teko?
  • Keskiviikkona voit seurata, miten kukkasitojat tekevät rintavieheitä: kukka rintaan kiinnostuneille!

TaitajaPLUS-kilpailun lajit Lahdessa

  • Artesaani: Perustuu käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoon. Artesaani suunnittelee, valmistaa ja tekee asiakaspalvelutyötä kädentaitoja vaativien työtehtävien parissa.
  • Asiakaspalvelu ja myynti: Liiketalouden perustutkinnon suorittanut toimii erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä toimisto- ja tietopalvelujen sekä kaupan ja myynnin alalla.
  • Kiinteistönhoito:Kiinteistönhoitajat tekevät huolto-, korjaus-, hoito- asiakaspalvelutehtäviä mm. kiinteistöpalvelu- ja kiinteistöhuoltoyritysten, kuntien ja teollisuusyritysten palveluksessa.
  • Puhdistuspalvelu:Puhdistusalan palveluja tuottavat kodinhuoltaja ja toimitilahuoltaja. Työhön kuuluu puhdistus- ja kotityötä sekä tekstiilien ja laitteiden huoltoa.

TaitajaPLUS-loppukilpailun yksilölajeissa kilpailee 3-8 opiskelijaa. Kilpailupäivät kestävät 3-6 tuntia. Joukkuekilpailussa ja parikilpailuissa on mukana 3-6 paria tai joukkuetta. Kilpailijat valitaan semifinaalien tulosten perusteella loppukilpailuun, joka kestää 1 tai 2 päivää.