Luo PDF

309 Hevostenhoito

Semifinaalin aikataulu ja paikka

14.1.2014

Semifinaalikoordinaattori

Anna Pajanen
Axxell Utbildning ab
anna.pajanen (at) axxell.fi
puh. 044 739 7311 

Kilpailijamäärä

Kolme kilpailijaa / oppilaitoksen toimipiste

Hevostenhoitolajin semifinaalitehtävien kuvaukset

1. Hevosen esittäminen
Kilpailijan tehtävänä on esittää hevonen Hippoksen näyttelysääntöjen ja ohjeiden mukaan. Hevosta ei tarvitse letittää. Hevonen laitetaan esittelykuntoon pareittain. Aikaa tehtävään on 1 tunti.

2. Karsinan puhdistus
Kilpailijan tehtävänä on puhdistaa hänelle osoitetun hevosen karsina. Aikaa tehtävään on 15 minuuttia.

3. Rehujen tunnistaminen ja laadun arviointi
Kilpailijan tehtävänä on tunnistaa annetut rehut ja arvioida rehujen laatua. Aikaa tehtävään on 15 minuuttia.

Kilpailu alkaa 8.00 ja päättyy 16.00.

Kilpailija tuo tullessaan

Kilpailijan pitää todistaa henkilöllisyytensä (myös KELA-kortti käy).
Kilpailija tuo tullessaan henkilökohtaiset hevosten käsittelyyn ja hoitoon sopivat varusteet (myös turvakypärä -ja kengät). Kaikki muu tarvittava materiaali on saatavilla kilpailupaikalla.

Kilpailunjärjestäjä varaa kilpailupaikalle

Kilpailunjärjestäjä varaa jokaiselle kilpailijalle hevosen esittämiseen ja karsinan puhdistamiseen tarvittavat varusteet, välineet ja tarvikkeet.

Kilpailutehtävän arviointi

Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0-100 pistettä. Kaikkia tehtäviä arvioidaan Hevostalouden perustutkinnon opetussuunnitelman perusteiden ammattitaitovaatimusten mukaisesti.

Hevosen esittäminen 42 p

  • Hevosen valmistelu esittämistä varten
  • Yhteistyötaidot parityöskentelyssä
  • Hevosen käsittely
  • Liikkeiden esittäminen
  • Rakenteen esittäminen
  • Oma esiintyminen
  • Työturvallisuus

Karsinan puhdistus 42 pistettä

  • Hevosen poisto karsinasta
  • Lannan poisto
  • Virtsan poisto
  • Ruoka –ja juomakuppien puhdistus
  • Kuivikkeen määrä
  • Ripeys
  • Työn lopputulos
  • Ergonomia
  • Työturvallisuus

Rehujen tunnistaminen ja laadun arviointi 16 p

  • Annettujen rehujen tunnistaminen
  • Rehujen hygieenisen ja ravitsemuksellisen laadun ja käyttökelpoisuuden arviointi
  • Rehujen painon arviointi

Kussakin tehtävässä on 3 tuomaria.

Voit harjoitella ennakkoon vanhoilla semifinaalitehtävillä, joita löydät osoitteesta www.skillsfinland.fi