Luo PDF

503 Cateringkokki

Semifinaalin aikataulu ja paikka

15.1.2014

  • Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu
    Marja Tiainen / 040 801 6048 / marja.tiainen(at)tampere.fi
    Santalahdentien toimipiste
    Santalahdentie 10, 33230 TAMPERE
  • Länsirannikon koulutus Oy Winnova
    Rautatienpuistokatu 7, 28130 PORI

16.1.2014

  • Hyria koulutus, Päivi Törmä, 040 330 5266
    Sakonkatu 1, 11100 RIIHIMÄKI
  • Optima, Kerstin Ström, 050 362 7572
    Puutarhankatu 30, 68600 PIETARSAARI

14.1.2014

  • Raision ammattiopisto
    Eeronkuja 3, 21200 RAISIO
  • Koulutuskeskus Sedu, Minna Luomanen / 040 868 0735
    Törnäväntie 24 (koulutalo), 60200 SEINÄJOKI

  • Savon ammatti- ja aikuisopisto, Matkailu-, ravitsemis- ja talousala
    Anne Salmela / 044 785 3232
    Sammakkolammentie 2, 70201 KUOPIO

Semifinaalikoordinaattori

Maija-Leena Haapa-alho
Naantalin ammattiopisto
maija-leena.haapa-alho (at) raseko.fi
puh. 044 705 7551

Kilpailijamäärä

Kaksi kilpailuparia / oppilaitoksen toimipiste

Cateringkokki semifinaalitehtävien kuvaukset

Cateringkokin kilpailulajin semifinaalissa vaaditaan samaa osaamista kuin lajin loppukilpailussa. Cateringkokki suunnittelee, valmistaa ja laittaa tarjolle maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkailleen, ottaen huomioon myös erityisruokavaliot. Tuotteiden valmistamisessa otetaan huomioon hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta, ympäristönäkökohdat ja omavalvonta.

Kilpailutehtävät on laadittu siten, että ne vastaavat ammatillisen perustutkinnon valtakunnallisten perusteiden kiitettävää (K3) tasoa.

Kilpailutehtävä koostuu reseptien muokkaamisesta, keittiötyöskentelystä sekä teoriakokeesta.

Kilpailu on yksipäiväinen ja se toteutetaan paritehtävänä.

Kilpailija tuo tullessaan

Kilpailijan pitää todistaa henkilöllisyytensä (myös KELA-kortti käy).

Kilpailijoilla tulee olla omat laskimet.

Kilpailija käyttää elintarvikelain edellyttämää kokin työasua.

Kilpailijalla tulee olla mukanaan henkilökohtaiset veitset. Myös muiden omien pientyövälineiden käyttö on sallittua, ei kuitenkaan sähköisten. Kilpailija saa käyttää omassa oppilaitoksessa käytettävää oppikirjaa työtehtävän aikana. Matkapuhelimen käyttö kilpailun aikana on kielletty.

Kilpailunjärjestäjä varaa kilpailupaikalle

Kilpailunjärjestäjä varaa jokaiselle kilpailuparille työpisteen, leikkuulaudat, siivousliinat, kertakäyttökäsineet ja roskakorit jätteiden lajittelua varten. Samoin varataan yleisesti keittiössä käytettävät pientyövälineet. Käytettävät koneet ja laitteet ovat normaalisti ammattikeittiöissä käytettäviä malleja.

Kilpailutehtävän arviointi

Tuomarit kiinnittävät huomiota erityisesti seuraaviin asioihin

  • maku
  • ruokien esillepano
  • ammattitekniikka
  • yrittäjyys
  • aikataulu
  • asiakasturvallisuus
  • hygienia ja omavalvonta käytännössä
  • kestävä kehitys ja ympäristö

Arviointiperusteet

Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0-100 p

Työprosessin hallinta 12 p

  • reseptiikan laadinta
  • laskeminen
  • työsuunnitelma
  • aikataulu

Työtehtävien hallinta 32 p

  • kokin perusosaaminen
    • raaka-aineiden säilytys
    • työpisteen järjestäminen
    • työvälineiden valinta
    • sarjatyö ja työn looginen eteneminen
  • ammattitekniikka
    • ohjeiden noudattaminen
    • taloudellisuus
    • koneiden ja laitteiden hallinta
    • taloudellinen toiminta

Työn perustana olevan tiedon hallinta 18 p

  • henkilökohtainen hygienia
  • työvaihepuhtaanapito
  • lämpötilat ja näytteet
  • teoriaosaaminen

Elinikäisen oppimisen avaintaidot 10 p

  • yhteistyö
  • asenne ja sisäinen yrittäjyys
  • työturvallisuus

Ruokien esillepano ja annostelu 14 p

  • ateriakokonaisuus ja aterian eri osat

Ruokien maku ja rakenne 14 p

  • ateriakokonaisuus ja aterian eri osat

Voit harjoitella ennakkoon vanhoilla semifinaalitehtävillä, joita löydät osoitteesta www.skillsfinland.fi