Luo PDF

504 Tarjoilija

Semifinaalin aikataulu ja paikka

15.1.2014

  • Turun ammatti-instituutti
    Lemminkäisenkatu 18 D, 20540 TURKU 
  • Koulutuskeskus Salpaus, Kulinaaritalo
    Svinhufvudinkatu 6, 15110 LAHTI
  • Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
  • Savon ammatti- ja aikuisopisto
    KUOPIO

Semifinaalikoordinaattori

Vuokko Lindström
Turun ammatti-instituutti 
vuokko.lindstrom (at) turku.fi
puh. 040 189 6937

Kilpailijamäärä

Kaksi kilpailijaa / koulutuksen järjestäjä

Tarjoilijalajin semifinaalitehtävien kuvaukset

Osio 1

Tehtävänä on kattaa Bussiness-lounas neljälle asiakkaalle, esitellä lounaslista ja viinit, ottaa tilaus asiakkailta sekä tarjoilla 3-ruokalajin menu käyttäen vaadittuja tarjoilutekniikoita:

Menu:

Alkumalja: Alkoholiton kuohuviini

Alkuruoka: Kurpitsakeittoa, kurpitsan siemeniä, paahdettua sipulia

  • leipä ja levite (keitto annostellaan salissa)

Pääruoka: Savustettua lohta, remouladekastiketta, kasvislisäkettä, tilliperunoita

(Kala ja lisäkkeet tarjoillaan vadilla, perunat tarjoillaan perunakulhossa ja  kastike jätetään pöytään kastikekulhossa)

Jälkiruoka:  Mudcake, vaniljakermaa ja appelsiinisiirappia

(lautasannoksena, pöytiin tarjoiltuna)

Kahvi / tee, avec

Juomat: Tarjolla vaihtoehtoisesti puna- ja valkoviini sekä vesi

(yhteistyökumppani Pernod Ricardi)

Avec: likööri / konjakki

Osio 2

Juomasekoitusten valmistus erillisessä baarityöpisteessä:

  • Sweet Manhattan 
  • Cosmopolitan 
  • Ivan Collins 
  • White lady 
  • Irish Coffee. 

Joista kilpailussa valitaan 2 drinkkiä valmistettavaksi.

Arvioinnissa noudatetaan FBSK:n reseptiikka- ja tekniikkaohjeita.

Huomioitavaa: Ilmoittautumisen yhteydessä kilpailija todistaa henkilöllisyytensä sekä opiskelupaikkansa. (KELA-kortti kelpaa).

Kilpailija tuo tullessaan

Tarjoilijan työasun, johon hän on pukeutuneena heti kilpailupäivän aluksi. Lisäksi hän tuo henkilökohtaiset työvarusteet (kynä, tulitikut, viinipullonavaaja ja tarjoilukäsineet)..

Kilpailunjärjestäjä varaa kilpailupaikalle

Kilpailunjärjestäjä varaa kilpailupaikalle kaiken muun kilpailutehtävään tarvittavan.

Kilpailutehtävän arviointi

Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0 – 100 p, käyttäen kerrointa/painotusta.

Kattaminen, valmiin pöydän arviointi, 10 p
Asiakaspalvelu ja myynti 30 p   
Juomien myynti ja tarjoilu, 10 p                          
Alkuruoan tarjoilu 10 p                                      
Pääruoan tarjoilu 10 p                                          
Jälkiruoan tarjoilu 5 p                                          
Kahvin ja teen tarjoilu 5 p                                
Ulkoinen olemus 5 p                                           
Juomasekoitusten valmistus 15 p                   

Taitaja - sääntöjen (7.6.).mukaisesti tehtävää muutetaan 30% ennen semifinaalia

Voit harjoitella ennakkoon vanhoilla semifinaalitehtävillä, joita löydät osoitteesta www.skillsfinland.fi