Luo PDF

Taitaja2014-kisoissa suuri kävijämäärä: 41 000 vierailijaa

Tiedote medialle 10.4.2014

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja2014 huipentui tänään lajien voittajien ja Taitajien Taitajan valintaan. Lahdessa pidetyt kolmipäiväiset ammattitaidon SM-kisat keräsivät suuren yleisömäärän eli 41 000 kävijää, mikä ylitti tapahtuman tavoitteen.

Taitaja2014-kisojen päättäjäisissä sai ammattitaidon suomenmestaruuden mitalin kaulaansa 44:n eri ammattilajin taitajaa. Tulokset löytyvät tästä -> Taitaja2014 tulokset.

Lisäksi päättäjäisissä palkittiin kaikkien lajikohtaisten voittajien joukosta Taitajien Taitaja 2014, joka on hiusmuotoilun lajin voittaja Siiri Härmä Salon seudun ammattiopistosta.

Taitaja2014-kilpailun kilpailujohtaja Jorma Noponen on erittäin tyytyväinen tapahtuman onnistumiseen.

– Kaikki on mennyt upeasti ja suunnitelman mukaisesti. Opiskelijat, lajivastaavat ja kilpailujen tuomarit ovat tehneet hienoa työtä. Kiitos täytyy antaa myös yrityksille, jotka ovat tehneet kanssamme yhteistyötä. Yrityksiltä olemme saaneet asiantuntemusta tuomarointiin sekä koneita ja laitteita eri kilpailulajeihin.

Noponen on tyytyväinen myös siihen, että peruskoulut ottivat haasteen vastaan ja vierailivat sankoin joukoin Taitaja-kisassa. Myös Lahden kaupungin kanssa tehty saumaton yhteistyö saa Noposelta kiitosta.

Seuraavan kerran Taitaja-kisat pidetään Turussa huhtikuussa 2015.

 • Taitaja2014 kiittää

  14. huhtikuu 2014

  Taitaja2014 kiittää IHAN KAIKKIA tapahtumassa jollain tapaa mukana olleita: kilpailijoita, huoltajia, tuomareita, joukkueenjohtajia, opiskelijoita, opettajia, opoja, yhteistyökumppaneita, koululais- ja opiskelijaryhmiä vetäjineen, asiantuntija/VIP-vieraita Suomesta ja maailmalta, median edustajia ja kaikkia muita tapahtuman tekemiseen osallistuneita ja siellä vierailleita! Sanoinkuvaamattoman upea rupeama on tehty, ainutlaatuiset ja lämpimät muistot jäävät mieleen. Taitaja2014-tapahtuman myönteiset vaikutukset ja kaiut kiirikööt vielä vuosia eteenpäin.

  Lue lisää...

 • Taitaja2014-kisoissa suuri kävijämäärä: 41 000 vierailijaa

  10. huhtikuu 2014

  Tiedote medialle 10.4.2014 Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja2014 huipentui tänään lajien voittajien ja Taitajien Taitajan valintaan. Lahdessa pidetyt kolmipäiväiset ammattitaidon SM-kisat keräsivät suuren yleisömäärän eli 41 000 kävijää, mikä ylitti tapahtuman tavoitteen.

  Lue lisää...

 • Suosittu yrittäjyys mukana kaikissa Taitaja2014-kilpailulajeissa

  10. huhtikuu 2014

  Tiedote medialle 10.4.2014 Viidettä kertaa mukana oleva yrittäjyys on yksi Taitaja2014-kisojen suosituimmista lajeista, sillä harvempi kuin joka kuudes joukkue pääsi semifinaaleista finaaliin. Yrittäjyys on sekä Taitaja-kisojen kestoteema että Lahdessa tänään päättyvienTaitaja2014-kisan erityisteema, jonka pitää näkyä kaikkien lajien tehtävissä.

  Lue lisää...

 • Taitaja9 tulokset

  10. huhtikuu 2014

  1. KAR-Ähtäri: Valtteri Karlsson, Tuomas Autio, Sani Rantakömi    Ähtärin Yhteiskoulu, Ähtäri 2. Kesämäenrinteen koulu: Juulia Laitinen, Mikko Jokimies, Tomi Kaartinen        Kesämäenrinteen koulu, Lappeenranta 3. Team Kuivaniemi: Johannes Varanka, Sanna-Liisa Hyry, Antti Höyhtyä  Kuivaniemen koulu, Ii 4. Team Jea: Juulia Korpiaho, Eero Lapila, Aleksi PitkänenIlmaristen yhtenäiskoulu, Lieto 5. hulilupterit: Tiia Kujala, Katriina Louna, Juho KulmalaKeuruun Yhteiskoulun yläkoulu, Keuruu 5. Kolme Muskettisoturia: Ida Kiiskinen, Tuomas Rislakki, Paavo SaarinenTredu, Tampereen seudun ammattiopisto, Tampere

  Lue lisää...