Skapa PDF

Evenemangsinfo

Mästare2014-storevenemanget
8-10.4.2014 i Lahtis

4634

Mästare är det största årligen återkommande evenemanget inom yrkesutbildning i Finland. I evenemangets olika tävlingar deltar ca 400 studerande. Mästare2014 arrangeras i Lahtis Mässcentrum samt i bredvid liggande Koulutuskeskus Salpaus utrymmen. Till evenemanget väntas ca 40 000 besökare. Inträdet är fritt.

FM-tävlingar i yrkesskicklighet

Vid Mästare FM-tävlingar i yrkesskicklighet tävlar deltagarna om vem som är bäst inom 44 olika grenar. Publiken får följa med när unga studerande gör upp om FM-medaljerna och kan samtidigt bekanta sig med det breda utbudet av karriär- och utbildningsalternativ. Under evenemanget har företagen möjlighet att hitta nya förmågor bland de unga talangerna samtidigt som ungdomarna får chansen att uppleva olika yrken live.

Även ett tiotal internationella gästtävlande deltar i tävlingen.

MästarePLUS och Mästare9

I samband med Mästare-evenemanget arrangeras också MästarePLUS yrkesskicklighetstävlingen,för studerande i behov av särskilt stöd. Alla som har en individuell plan för hur undervisningen ska ordnas har rätt att delta i denna tävling. I Mästare-evenemanget ingår också Mästare9, en lekfull händighetstävling för grundskolans niondeklassister.

Mästare2014-evenemanget arrangeras av Koulutuskeskus Salpaus tillsammans med samarbetspartners. I de olika grenarnas arrangemang deltar sex andra finländska yrkesläroanstalter samt hundratals företag från olika branscher. Som bakgrundsorganisation fungerar Skills Finland ry.

Yhteistyössä

lahden messut

unicef kaupunki Lahti nettiin

Isku rgb web

lamk