Kuinka vakuutan työnantajan ammatillisen työharjoittelun aikana, että minusta saa hyvän työntekijän jatkossakin?

[ivcs]
Type: article
Parent page: Ammatillinen harjoittelu -osio
[/ivcs]

Ammatillisen työharjoittelun aikana saat todellisen aitiopaikan osoittaa potentiaaliselle tulevalle työnantajallesi, että sinussa on ainesta ja että sinut kannattaa palkata jatkossakin työpaikan avoimiin työtehtäviin. Kerromme tässä artikkelissa vinkkejä, jotka auttavat sinua vakuuttamaan työnantaja ammatillisen työharjoittelun aikana.

Ole aina ajoissa!

Aivan ensimmäinen vinkki on se, että työpaikalla tulee olla aina ajoissa. Kukaan ei halua palkata sellaista työntekijää, joka tulee toistuvasti työpaikalle myöhässä tai lähtee sieltä jo ennen kuin työaika on varsinaisesti edes päättynyt. Jos varastat työajastasi minuutin sieltä ja toisen täältä, kertyy näistä jo viikossa useita minuutteja, kuukausista ja vuosista puhumattakaan.

Pidä kiinni sovituista asioista!

Pidä aina kiinni sopimistasi asioista, olipa sitten kyseessä työaika tai -tehtävät. Luotettavuus on yksi työntekijän tärkeimmistä ominaisuuksista ja sopimuksia noudattamalla voit osoittaa, että sinuun voi luottaa ja että olet sanasi mittainen.

Muista positiivinen ja innostunut asenne!

Suhtaudu uusiin asioihin ja oppimiseen sekä koko työharjoitteluusi positiivisesti ja innostuneesti. Vaikka et saisikaan harjoittelun ajalta palkkaa, voit saada jotakin vieläkin tärkeämpää; työkokemusta sekä onnistumisen elämyksiä. Kun suhtaudut työhösi positiivisesti ja innostuneesti, levität ympärillesi positiivista ilmapiiriä, jonka ansiosta työskentely sujuu mukavissa merkeissä.

Työharjoittelupaikkaan kannattaa tutustua jo etukäteen. Esimerkiksi paikan nettisivu tarjoaa usein arvokasta tietoa paikan toimintatavoista ja arvoista. Tutustumalla paikkaan etukäteen osoitat olevasi harjoittelusta aidosti kiinnostunut. Samalla saat itsellesi hyvän startin, kun tiedät jo hieman, millaiseen paikkaan olet menossa.

Ole reilu työkaveri

On tärkeää, että sopeudut työyhteisöösi ja osaat toimia sen aktiivisena jäsenenä sekä reiluna työkaverina. Minkäänlainen työpaikkakiusaaminen ei sovi työharjoitteluun tai työharjoittelijan käytökseen!

Uskalla kysyä epäselvistä asioista

Jos et ymmärrä jotakin asiaa tai haluaisit siihen tarkennusta, uskalla kysyä! Kysymällä voit ehkäistä väärinymmärryksiä ja osoitat olevasi asiasta kiinnostunut. Kysymällä myös opit uusia asioita.

Ole ahkera ja tartu toimeen

Ahkeruus ja toimeliaisuus eivät jää työpaikalla huomaamatta. Älä venytä esimerkiksi ruokataukojasi tarpeettomasti, vaan pyri palaamaan työmaalle, kun olet saanut syötyä. Älä välttele ikäviäkään työtehtäviä, vaan tartu ahkerasti toimeen. Työtä tekemällä työpäivä sujuu yleensä sutjakasti eikä tylsiä hetkiä pääse syntymään.