Miten korttipelien pelaaminen voi auttaa opiskelussa?
Et kenties ole tullut ajatelleeksi, että korttipelejä pelaamalla voisit kehittää taitoja, joista on paljon hyötyä myös opiskellessa. Opiskellessa esimerkiksi matematiikkaa, ovat ongelmanratkaisutaidot ensisijaisessa asemassa. Jos haluaa tehdä aivojumppaa, voi tutustua erilaisiin korttipeleihin, joista on nykyään monia eri versioita ja vaikeustasoja. Harjoitellessa myös aloittelijasta voi tulla lopulta mestari. Tässä artikkelissa pääset siis tutustumaan siihen, miten korttipelit voivat hyödyttää sinua opiskelussa.
Päättelykyky
Hyvästä päättelykyvystä on hyötyä useissa erilaisissa oppiaineissa, sillä nykyajan opiskeluun liittyy paljon päättelyä vaativia tehtäviä. Ei yleensä riitä, että osaa ulkoa perusasioita, vaan niitä on osattava myös soveltaa ja on käytettävä vähän luovuutta esimerkiksi esseitä kirjoittaessa. Korttipelejä pelatessa on erittäin hyödyllistä pohtia omia peliliikkeitään hieman etukäteen, jolloin on todennäköisempää, että pelissä myös onnistuu. Esimerkiksi pasianssipeleissä, jotka ovat suosituimpia yksin pelattavia korttipelejä, on tärkeää, että jokaista peliliikettään pohtii kunnolla, sillä kun kortin on asettanut paikalleen, ei voi enää muuttaa päätöstään.
Kun opiskelee, voi tietenkin yrittää tehtävän ratkaisua aina uudelleen, mutta hyvä päättelykyky säästää aikaa ja vaivaa. Kun edessä on haastava matematiikan todennäköisyyteen liittyvä tehtävä, voi tehtävän miettiä etukäteen mielessään korttipelin kautta, jossa todennäköisyydellä on tärkeä rooli.
Mikäli haluaa tutustua erilaisiin päättelykykyä kehittäviin korttipeleihin ja niiden sääntöihin, voi vierailla korttipelit.io-sivustolla.
Ongelmanratkaisutaidot
Ongelmanratkaisutaidot kehittyvät yhdessä päättelykyvyn kanssa, kun pelaa korttipelejä. Eri korttipelejä pelatessa kohtaa nimittäin aina tilanteita, joista voi olla haastavaa päästä ulos, ellei osaa ratkaista ongelmia riittävän hyvin. Voi kuitenkin olla, että ratkaisu on vain yhden kortin päässä, joten on aina tarkistettava kaikki mahdollisuudet ennen kuin luovuttaa pelissä täysin.
Sama pätee myös tehtäviin, joita annetaan ratkaistavaksi opiskellessa. Kun on oppinut katsomaan ongelmaa monelta eri kantilta ennen luovuttamista, voi tehtävän ratkaista, vaikka ei olisikaan oppiaineessa muuten kovin taitava. Hyvä ongelmanratkaisukyky luo siis hyvät mahdollisuudet menestymiselle opiskellessa.
Sekä korttipelien että tehtävien ongelmia ratkaistessa laskin voi olla varsin hyvä apuväline, sillä sen avulla voi laskea korttien yhteenlasketun arvon tai kokeilla erilaisia laskennallisia mahdollisuuksia. Tietenkään kaikkea ei voi ratkaista matemaattisesti, sillä joskus korttipeleissä päätyy myös umpikujaan, mikäli kohdalle on osunut huono korttijako. Aina kannattaa silti yrittää useita eri vaihtoehtoja.
Kärsivällisyys
Seuraavaksi päästään siihen, miten korttipelit voivat kehittää opiskelijan kärsivällisyyttä, mikä on niin ikään tärkeä taito, kun opiskelee paljon uutta. Kun on täysin uusi korttipelien maailmassa, on oltava erittäin kärsivällinen, sillä peleissä kehittyminen ei todellakaan tapahdu vain yhdessä yössä. Jos haluaa kehittyä, on harjoiteltava tarpeeksi ja sama pätee myös uuden tiedon omaksumiseen. Toki osa ihmisistä oppii luonnostaan nopeammin ja edistyvät pelienkin pelaamisessa helpommin, mutta kärsivällisyys palkitaan yleensä aina, mikä tulee opiskeluun. Varsinkin hankalien oppiaineiden tapauksessa on helppoa luovuttaa helpolla, vaikka harjoitellessaan tarpeeksi, voi missä tahansa asiassa kehittyä.
Hyvä tapa käyttää taukoaika hyödyllisesti
Korttipelit ovat myös hyvä tapa käyttää taukonsa hyödyllisesti. Usein opiskelijat ovat esimerkiksi puhelimella tai katsovat Youtube-videoita tauollaan, mikä ei varsinaisesti hyödytä heitä paljoakaan. Kun haastaa aivojaan tauolla, voi huomata, että on motivoituneempi opiskelemaan, sillä korttipelien pelaaminen antaa aivoille toisenlaisia ongelmia ja ajattelunaiheita kuin opiskeleminen. On nimittäin tärkeää, että opiskellessa pitää riittävästi taukoja, jotta mieli pysyy virkeänä.
Itsensä haastaminen ja kehittäminen
Lopuksi voisi myös sanoa, että korttipelien pelaaminen voi motivoida opiskelijaa kehittymään opiskelun saralla. Kun huomaa, että pystyy kehittymään korttipeleissä, voi ymmärtää, että myös opiskelussa voi kehittyä ja haastaa itseään.