Näin valitset juhliisi täydellisen juomatarjoilun

Juhlien järjestäminen on aina hauskaa puuhaa. Juhlat eivät ole kunnon juhlat ilman oikeita tarjottavia ja oikeanlaisia juomia. Juhlien juomatarjoilun onnistuneisuuteen vaikuttaa paitsi juomatarjoilun määrä, myös laatu. Sinun olisi aina pyrittävä tarjoamaan liikaa kuin liian vähän juomia. Kukaan juhlien isäntä ei varmastikkaan halua huomata, että kaikki juomat ovat loppu ja että vieraiden kupit ovat tyhjiä.

Juomatarjoilun suunnittelu

Aloita juomatarjoilun suunnittelu määrittelemällä, kuinka isoja bileitä olet järjestämässä ja kuinka monta ihmistä onkaan tulossa bileisiisi. Näin osaat varata vieraillesi oikean määrän virvoitusjuomia ja alkoholipitoisia juomia. 

Panosta myös erilaisiin juomiin, ethän halua vieraidesi nauttivan pelkkää appelsiinimehua tai kivennäisvettä. Sinun olisi juhlien isäntänä varmistettava, että jokaiselle on jotakin. Joku tykkää mehusta, toinen taas kokiksesta.

Suunnittele myös budjettisi tarkoin. Ihanteellisessa maailmassa jokaisella isännällä olisi ylimääräinen jääkaappi, joka on täynnä viiniä, olutta, väkeviä alkoholijuomia, virvoitusjuomia. Näin ei kuitenkaan valitettavastu aina ole. Totta kai on muutamia onnekaita isäntiä, joilla on monia jääkaappeja, jotka ovat täynnä erilaisia juomia, mutta suurin osa ihmisistä ei suinkaan ole yhtä onnekkaita. Vaikka sinulta löytyisi vain yksi jääkaappi, älä panikoi – toivoa on.

Ennen ostoslistan kokoamista kirjoita ylös, kuinka monta aikuista tulee olemaan läsnä juhlissasi, kuinka monta lasta juhlissasi tulee olemaan, kuinka kauan juhlat jatkuvat. Mieti myös, tapahtuvatko juhlat ulkona puutarhassa vai sisällä. Näin etenkin joulun alla juhlat mitä todennäköisemmin tapahtuvat sisällä. Entä sisältyykö juhliisi ruokailua? Onko juhlissasi tarjottavana pelkästään erilaisia naposteltavia, kuten sipsejä, pähkinöitä ja karamelleja, vai oletko kenties järjestämässä kolmen ruokalajin illalliskutsuja?

 Jos olet järjestämässä illalliskutsuja, olisi sinun mietittävä, millaiset juomat täydentävät tarjoiluitasi ja valmistamiasi ruokalajeja. Mieti myös, millaisista juomista vieraasi pitävät. Tykkäävätkö he kenties kuplivista virvoitusjuomista, pienten panimoiden oluista, hienostuneista viineistä, vaiko kenties vedestä?

Suunnittele, kuinka paljon juomia tarvitset

Jos lapsia on paljon, suunnittele varastoon mehuja, virvoitusjuomia ja vettä. Jos juhlissasi on tietty teema, voit suunnitella juomapuolesi niin, että se mätsää juhlien teemaa. Jos juhliesi teema on joulu, voit tarjoilla vaikkapa kanelilla maistettua lämmintä omenasiideriä, tai perinteistä glögiä. Varmista myös, että et joudu heittämään mitään pois ja että juomia ei mene hukkaan. Älä esimerkiksi avaa kaikkea juhlien alussa – ethän halua, että avaat turhaan 10 pulloa kokista ennen kuin kukaan on ottanut lasillistakaan. Voit tilata riittävän määrän esimerkiksi Coca Colaa Discando.com-osoitteesta.

Muista varastoida myös riittävästi jäätä, jos tarjoilet kylmänä nautittavia juomia. Varmista myös, että sinulla on tarpeeksi kuppeja ja laseja. Myös lasit voivat mätsätä juhlien teemaa: jos olet järjestämässä joulubileita, tarjoa juomat kupeissa. Jos taas kyseessä on 20-luvun vintagebileet, tarjoile juomat vanhanaikaisissa cocktail-laseissa. Hauskoja ja antoisia juhlahetkiä!