Jos pidät uhkapelaamisesta, on pelialan yritys sinulle upea työ

Uhkapelaaminen on jo nimensäkin mukaisesti riskialtista. Jos kuitenkin pidät pelaamisesta, on olemassa toinenkin tapa toteuttaa tätä intohimoa – tapa, joka voi tuoda sinulle leivän pöytään edes tuntumatta raskaalta puurtamiselta. Tämä tapa on oman pelialan yrityksen perustaminen – eikä pelialan suinkaan tarvitse liittyä uhkapelaamiseen millään lailla, vaan voit tyydyttää pelaamisen tarvettasi myös tarjoamalla intosi hyötykäyttöön, kuten vaikkapa oppimispelien suunnitteluun. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka pääset alkuun.

Intohimosta ammatiksi

Jos pelaaminen ja pelit ovat intohimosi, mikset valjastaisi tätä intohimoa hyötykäyttöön ja perustaisi omaa pelialan yritystä? Aivan ensiksi sinun on tietysti opiskeltava koodaamista, ellet sitä vielä osaa. Nykyisin koodaaminen on niin pinnalla oleva taito, että sitä opetaan lapsista vaareihin ja Suomessa onkin tarjolla monia mahdollisuuksia oppia koodaamisen perusteet nopeasti ja tehokkaasti. Koodaamisen mestariksi ei tosin kehitytä hetkessä, mutta tarvittaessa voit tietysti palkata kokeneempia koodareita toteuttamaan villeimmätkin peliunelmasi.

Opetuspeleistä on hyötyä

Jos päätät tuottaa erilaisia opetuspelejä, on intohimosi pelejä ja pelaamista kohtaan valjastettu todelliseen hyötykäyttöön. Esimerkiksi matematiikan oppimispelit tekevät matematiikan oppimisesta helppoa ja hauskaa. Kun lapsi tykkää oppimisesta ja oppii pelaamisen kautta, oppiminen tapahtuu kuin huomaamatta. Erilaisia oppimispelejä on tarjolla pilvin pimein, mutta hyviä tai varsinkaan loistavia sellaisia, ei ole tarjolla ainakaan liikaa.

Hyvä oppimispeli kiinnostaa lasta ja tekee oppimisesta vaivatonta ja ennen kaikkea hauskaa. Hyvä peli auttaa lapsen lisäksi myös opettajaa, sillä se voi auttaa esimerkiksi oppilaiden eriyttämisessä ja lisätehtävien tai tukiopetuksen järjestämisessä. Esimerkiksi lasta kiinnostavat pelihahmot ovat tärkeitä, jotta lapsi kiinnostuisi pelistä ja voisi samaistua sen hahmoihin.

Miten päästä alkuun pelialan yrittäjänä?

Pelialan tai minkä tahansa alan yrittäjänä alkuun pääsemiseksi on suositeltavaa ottaa yhteyttä oman alueen yritysneuvojaan. Hän osaa katsoa kanssasi läpi yrityssuunnitelmaasi ja arvioida sen heikkouksia, vahvuuksia, mahdollisuuksia ja uhkia ammattimaisesta näkökulmasta käsin. Hänen ammattitaitoonsa kannattaa turvautua ja häneltä kannattaa kysellä vinkkejä esimerkiksi yrityksen rahoitukseen, kirjanpitoon ja markkinointiin liittyen. Asiantunteva yritysneuvoja osaa tehdä kanssasi esimerkiksi laskelmat siitä, kuinka paljon rahaa tarvitset päästäksesi alkuun oman pelialan yrityksesi kanssa.